Recycleer gratis PIR/PUR-snijresten

PUre biedt aannemers een eenvoudige oplossing om je te ontdoen van de snijresten van de PIR/PUR-isolatieplaten op hun bouwwerven in de provincie Antwerpen. Door deel te nemen aan dit proefproject, help je mee aan de circulaire toekomst voor PIR/PUR-isolatieplaten in isolerende chapes of geperste platen.

Hoe werkt het? 

De aannemer vraagt zijn gratis inzamelzakken aan bij een deelnemende afvalophaler en vult ze met snijresten van PIR/PUR-isolatieplaten. Eenmaal gevuld worden de zakken bovenop de bouwafvalcontainer geplaatst. Voor de rest verandert er niets: de ophaler komt de container afhalen onder dezelfde voorwaarden als voorheen.

Be Pi Sup Utherm Wall A Tordale Web 08

Deelnemende ophalers

Twee ophalers doen momenteel mee aan dit proefproject. Aarzel niet om contact op te nemen met een van hen om inzamelzakken te bekomen.

  • Remondis De Vocht, Steenweg op Waarloos 41 A, 2840 Reet – Tel. +3238449909
  • Bruco Containers,  Venhof 3 -5, 2110 Wijnegem. Tel. +3232391780

Geen extra kosten

Tijdens het proefproject worden de zakken gratis aangeboden door de ophaler die verantwoordelijk is voor het ledigen van de bouwafvalcontainer. De kosten van het project worden gedragen door de producenten van PIR/PUR-isolatieplaten.

Waarom dit proefproject?

Producenten van PIR/PUR-isolatieplaten zijn op zoek naar oplossingen om hun producten beter te recycleren. De eerste stap is de selectieve inzameling van productieafval. Eenmaal ingezameld worden deze resten gerecycleerd tot nieuwe producten zoals isolerende chapes en geperste platen op basis van PU.

En wat nadien?

Tijdens het project zal er evaluatie plaatsvinden bij inzameling en verwerking van de PIR/PUR isolatieplaten. Er zal een antwoord worden gezocht op volgende vragen.

  • Moet de inzamelmethode worden aangepast?
  • Is de kwaliteit van het materiaal voldoende voor verdere verwerking?
  • Wat is er nog nodig om deze inzameling op grotere schaal mogelijk te maken?

Projectpartners